Houtsoorten
   
Art of Living heeft een passie voor hout. Hout is van nature warm, kleurrijk en duurzaam. Waar mogelijk wordt FSC-hout toegepast, maar ook de overige houtsoorten die Art of Living gebruikt zoals eiken, esdoorn, kersen, noten en rosewood zijn verantwoorde houtsoorten die met respect voor het milieu worden verwerkt.
Hout heeft van nature een eigen kleur, maar kan óók gekleurd worden. Zo biedt Art of Living essen bijvoorbeeld aan in wit, olijfgrijs, noten en zwart. Ook populair: eikenhout in witte olie.

FSC-hout
Indien mogelijk kiest Art of Living principieel voor de toepassing van FSC-hout uit verantwoord beheerde bossen.

Onderhoud
Het onderhoud van houten meubelen is afhankelijk van de gekozen houtafwerkingen. Art of Living biedt keuze uit olie, lak of soft touch. Bij olie en soft touch behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en kunnen kleine beschadigingen zelf verholpen worden. Het grote voordeel van lak is dat het direct vochtbestendig is en nauwelijks onderhoud vereist.
Welke afwerking ook wordt gekozen en hoe regelmatig het onderhoud ook is, hout is een levend materiaal en blijft altijd iets 'werken' onder invloed van temperatuur, vochtigheid, licht en lucht. Zo veranderen álle houtsoorten, licht en donker, na verloop van tijd iets van kleur.

Getoonde houtkleuren kunnen in werkelijkheid afwijken. Maak uw keuze altijd met behulp van de stalen.